SZ&S Group Kft.
AZ INGATLANKEZELŐ
1074 Budapest, Hársfa u. 10/B. Postacím: 1400 Budapest, Pf.: 66.
Telefon: 322-0265, 322-4643, 478-0464 E-mail: iroda@szsgroup.hu

OTTHON MELEGE PROGRAM PÁLYÁZAT LESZ

A január elején Otthon Melege Programként bejelentett pályázat 2015 március 09.-én nyílik meg, ekkortól lehet beadni a pályázatokat a 10 milliárt forint keretösszeg erejéig.

Támogatásra az 1946 és 2006 között kiadott építési engedély alapján épült 4-60 lakásos társasházak és lakásszövetkezetek pályázhatnak. Csak olyan házak pályázhatnak, akinél vagy már megoldott vagy a pályázat keretében oldják meg az épület hőszabályozását és mérését. A pályázat keretében minimum C osztályú energiaminősítést kell elérjen az épület.

A pályázat műszaki tartama szerint lehet a homlokzati nyílászárók cseréjét, illetve a homlokzati födémek hőszigetelését megvalósító, továbbá az épületgépészeti rendszerek (kazán, hőközpont, radiátorok, stb.) korszerűsítését célzó és a megújuló energiaforrások hasznosítását elősegítő beruházásokra (pl.: tetőn lévő napenergia-panelek) igényelhető támogatás.

A pályázaton elnyerhető támogatás mértéke a beruházási érték 50 százaléka, ami lakásonként 350 és 650 ezer forint közötti (függően a káros anyagkibocsátás tervezett csökkentésének mértékétől) vissza nem térítendő támogatási összeget jelent majd, azaz egy-egy lakás esetén akár 1,3 millió forintos felújítási keretösszegről is beszélhetünk.

A pályázati anyagban be kell nyújtani a szakértői előzetes felmérést és a műszaki-energetikai beruházás várható megtakarítási-korszerűsítési eredményeit bemutató anyagot, a kiviteli ajánlatokat, melyeket a társasház illetve a lakásszövetkezet a teljes tulajdoni hányad szerint számított legalább 51%-a elfogadta. Természetesen be kell mutatni az önerő biztosítását is (ami a beruházás elfogadott összegének minimum 50%-a kell legyen).

Tekintettel a 10 milliárdos keretösszegre, várhatóan sokan jelentkeznek majd, így érdemes mielőbb elkészíteni a pályázati anyagot és azt a közgyűléssel elfogadtatni, majd beadni.