SZ&S Group Kft.
AZ INGATLANKEZELŐ
1074 Budapest, Hársfa u. 10/B. Postacím: 1400 Budapest, Pf.: 66.
Telefon: 322-0265, 322-4643, 478-0464 E-mail: iroda@szsgroup.hu

NYILT ÉGÉSTERŰ KAZÁNOK MÁR NEM TELEPÍTHETŐK...

A lakások nagy részében gáz-cirkó készülékek biztosítják a fűtést és sok helyen egyben a melegvizet is.

Megszűnt annak a lehetősége, hogy a gáz-cirkók meghibásodása esetén azt hagyományos, nyílt égésterű kazánra cseréljék (az égéshez szükséges levegőt a kazán elhelyezésére szolgáló helyiség levegőjéből vegye a kazán).

Egy korábbi EU-s rendelet értelmében már korábban is csak zárt égésterű kondenzációs kazánt lehetett újjonan beüzemelni, mostantól pedig ha régi kazánt kell cserélnünk, szintén csak zárt égésterű, kondenzációs kazánt lehet beépíteni.

Ez többféle átépítést is ígényelhet: a kémény speciélis bélelését, külön friss-levegő bevezetését a kazánba (ami független a lakás levegőjétől). Ez részben gépészeti, részben kéményseprői munka, amit csak megfelelő szakcég végezhet el.

Minden esetben javasoljuk, hogy a teljes telepítési folyamat lezárását -így a vállalkozó végszámlájának kifizetését- tegyék függővé a pozitív (elfogadó) kéményseprői szakvéleménytől, ugyanis ha az nincs meg, nem üzemelhet az új készülék.

Így ha régi cirkó elromlik, azt -ha csak lehet- javítassuk meg. Persze ilyenkor is érdemes számolni: lehet, hogy a javítás -vagy többszörös javítások- csak rövid távon oldják meg a problémát és hosszabb távon többe kerül, mint egy új cirkó telepítése.